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Unité d'affectation : UMR QUALISUD (Persyst)
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70 publications

Arnaud E., Menda N., Tran T., Asiimwe A., Kanaabi M., Meghar K., Forsythe L., Kawuki R.S., Ellebrock B., Kayondo I.S., Agbona A., Zhang X., Mendes T., Laporte M.A., Nakitto M., Ssali R.T., Asfaw A., Uwimana B., Ogbete C., Makunde G., Maraval I., Mueller L., Bouniol A., Fauvelle E., Dufour D.. 2023. Journal of the Science of Food and Agriculture : 13 p..

DOI: 10.1002/jsfa.12710

Article (a-revue à facteur d'impact)

Yin M., Weil M., Avallone S., Maraval I., Forestier-Chiron N., Servent A., In S., Bohuon P.. 2023. Journal of Food Measurement and Characterization, 17 : p. 998-1008.

DOI: 10.1007/s11694-022-01683-w

Article (a-revue à facteur d'impact)

Guzman Penella S., Boulanger R., Maraval I., Kopp G., Corno M., Fontez B., Fontana A.. 2023. Molecules, 28 (9) : 22 p..

DOI: 10.3390/molecules28093805

Article (a-revue à facteur d'impact)

Boudina I., Delalonde M., Koegel L., Maraval I., Forestier-Chiron N., Domingo R., Ricci J., Sharkawi T., Rondet E.. 2023. Journal of Texture Studies, 54 (5) : p. 633-645.

DOI: 10.1111/jtxs.12764

Article (a-revue à facteur d'impact)

Bertrand B., Davis A.P., Maraval I., Forestier N., Mieulet D.. 2023. Journal of the Science of Food and Agriculture, 103 (7) : p. 3602-3612.

DOI: 10.1002/jsfa.12347

Article (a-revue à facteur d'impact)

Guzman Penella S., Kopp G., Corno M., Chochois V., Boulanger R., Fontana A., Maraval I.. 2023. In : ICEF14 Book of abstracts : "Sustainable food manufacturing for a resilient food chain". Nantes : IAEF, p. 195. International Congress on Engineering and Food, 2023-06-20/2023-06-23, Nantes (France).

Communication de congrès

Joly V., Brat P., Nigen M., Lebrun M., Maraval I., Ricci J., Forestier-Chiron N., Servent A.. 2022. Journal of Food Processing and Preservation, 46 (11) : 11 p..

Article (a-revue à facteur d'impact)

Kouassi A.D.D., Koné K.M., Assi-Clair B.J., Lebrun M., Maraval I., Boulanger R., Fontana A., Guehi T.S.. 2022. Journal of Food Science and Technology, 59 : p. 4466-4478.

DOI: 10.1007/s13197-022-05526-w

Article (a-revue à facteur d'impact)

Hammad I., Dornier M., Lebrun M., Maraval I., Poucheret P., Dhuique-Mayer C.. 2022. Journal of the Science of Food and Agriculture, 102 (13) : p. 5768-5777.

DOI: 10.1002/jsfa.11926

Article (a-revue à facteur d'impact)

Guzman Penella S., Kopp G., Corno M., Boulanger R., Fontana A., Maraval I.. 2022. In : International Symosium on Cocoa Research: Booklet of abstracts. Montpellier : ICCO; CIRAD, p. 323-324. International Symposium on Cocoa Research (ISCR 2022), 2022-12-05/2022-12-07, Montpellier (France).

Communication de congrès

Ngoh Newilah G., Kendine Vepowo C., Takam Ngouno A., Nya Nzimi C.R., Kuate Kengne C., Ngombi Ngombi E., Nkouandou M., Maraval I., Fliedel G., Adinsi L., Bechoff A.. 2022. Njombé : RTBfoods Project; CIRAD, 22 p..

DOI: 10.18167/agritrop/00636

Document technique

Forestier-Chiron N., Doaré F., Mazardin A., Maraval I., Saj S.. 2022. Montpellier : CIRAD, 1 diaporama (23 vues).

Document technique

Ebah Djedji C., Diby N.A.S., Maraval I., Forestier-Chiron N., Bugaud C.. 2022. Bingerville : RTBfoods Project; CIRAD, 15 p..

DOI: 10.18167/DVN1/YPPYJO

DOI: 10.18167/DVN1/COAEIP

DOI: 10.18167/agritrop/00607

Document technique

Biancolillo A., Preys S., Gaci B., Le Quéré J.L., Labouré H., Deuscher Z., Cheynier V., Sommerer N., Fayeulle N., Costet P., Hue C., Boulanger R., Alary K., Lebrun M., Lahon M.C., Morel G., Maraval I., Davrieux F., Roger J.M.. 2021. Food Chemistry, 340 : 9 p..

DOI: 10.1016/j.foodchem.2020.127904

Article (a-revue à facteur d'impact)

Koné K.M., Assi-Clair B.J., Kouassi A.D.D., Koffi Yao A., Ban-Koffi L., Durand N., Lebrun M., Maraval I., Boulanger R., Guehi T.S.. 2021. International Journal of Food Science and Technology, 56 (5) : p. 2516-2529.

DOI: 10.1111/ijfs.14890

Article (a-revue à facteur d'impact)

Savouré T., Dornier M., Maraval I., Collignan A.. 2021. Journal of Texture Studies, 52 (3) : p. 314-333.

DOI: 10.1111/jtxs.12583

Article (a-revue à facteur d'impact)

Kouassi H.A., Assemand E.F., Gibert O., Maraval I., Ricci J., Thiemele D.E.F., Bugaud C.. 2021. International Journal of Food Science and Technology, 56 (3) : p. 1160-1170.

DOI: 10.18167/DVN1/DQA1ZV

DOI: 10.18167/DVN1/NZZHDZ

DOI: 10.1111/ijfs.14765

Article (a-revue à facteur d'impact)

Grosmaire L., Lin L., Maraval I.. 2021. In : Guichard Elisabeth (ed.), Le Quéré Jean-Luc (ed.). Progress in flavour research 2021. Proceedings of the 16th Weurman Flavour Research Symposium. Dijon : INRAE; CSGA, p. 327-330. Weurman Flavour Research Symposium. 16, 2021-05-04/2021-05-06, Dijon (France).

Communication de congrès

Nuwamanya E., Iragaba P., Kawuki R.S., Nanyonjo A.R., Kanaabi M., Khakasa E., Maraval I., Forestier-Chiron N., Bugaud C.. 2021. Kampala : RTBfoods Project; CIRAD, 18 p..

DOI: 10.18167/DVN1/VFKFUR

DOI: 10.18167/agritrop/00599

Document technique

Adinsi L., Akissoé N., Maraval I., Forestier-Chiron N., Bugaud C.. 2021. Cotonou : RTBfoods Project; CIRAD, 13 p..

DOI: 10.18167/DVN1/3ROQIK

DOI: 10.18167/agritrop/00598

Document technique

Adinsi L., Akissoé N., Maraval I., Forestier-Chiron N., Bugaud C.. 2021. Cotonou : RTBfoods Project; CIRAD, 13 p..

DOI: 10.18167/DVN1/6UMNFF

DOI: 10.18167/agritrop/00600

Document technique

Maziya-Dixon B., Oyedele H., Alamu E., Awoyale W., Adesokan M., Chijioke U., Maraval I., Forestier-Chiron N., Bugaud C.. 2021. Ibadan : RTBfoods Project; CIRAD, 13 p..

DOI: 10.18167/DVN1/BCNG5K

DOI: 10.18167/agritrop/00596

Document technique

Chijioke U., Ogunka A.P., Achonwa O., Okoronkwo J., Maraval I., Forestier-Chiron N., Bugaud C.. 2021. Umudike : RTBfoods Project; CIRAD, 18 p..

DOI: 10.18167/DVN1/SZKUF2

DOI: 10.18167/agritrop/00595

Document technique

Otegbayo B.O., Tanimola A., Oroniran O., Maraval I., Forestier-Chiron N., Bugaud C.. 2021. Iwo : RTBfoods Project; CIRAD, 15 p..

DOI: 10.18167/DVN1/QFDIQK

DOI: 10.18167/agritrop/00597

Document technique

Gouyo T., Mestres C., Maraval I., Fontez B., Hofleitner C., Bohuon P.. 2020. Food Research International, 131 : 10 p..

DOI: 10.1016/j.foodres.2019.108947

Article (a-revue à facteur d'impact)

Nakitto M., Maraval I., Forestier-Chiron N., Bugaud C.. 2020. Kampala : RTBfoods Project; CIRAD, 16 p..

DOI: 10.18167/DVN1/WG5YOT

DOI: 10.18167/agritrop/00601

Document technique

Assi C.B.J., Koné M.K., Kouamé K., Lahon M.C., Berthiot L., Durand N., Lebrun M., Julien-Ortiz A., Maraval I., Boulanger R., Guehi T.S.. 2019. European Food Research and Technology, 245 (7) : p. 1459-1471.

DOI: 10.1007/s00217-018-3181-6

Article (a-revue à facteur d'impact)

Salgado-Cervantes M., Servent A., Maraval I., Vargas-Ortiz M., Pallet D.. 2019. Plant Foods for Human Nutrition, 74 (3) : p. 370-375.

DOI: 10.1007/s11130-019-00749-3

Article (a-revue à facteur d'impact)

Nowakunda K., Khakasa E., Maraval I., Forestier-Chiron N., Bugaud C.. 2019. Kampala : RTBfoods Project; CIRAD, 16 p..

DOI: 10.18167/DVN1/XGTNOL

DOI: 10.18167/agritrop/00593

Document technique

Bonneau A., Boulanger R., Lebrun M., Maraval I., Valette J., Guichard E., Günata Z.. 2018. Food Chemistry, 239 : p. 806-815.

DOI: 10.1016/j.foodchem.2017.07.017

Article (a-revue à facteur d'impact)

Alary K., Preys S., Hue C., Descalzo A.M., Maraval I., Davrieux F., Boulanger R.. 2018. In : Cocotea 2019 book of abstracts. Bremen : Jacobs University Bremen, p. 57-57. International Congress on Cocoa Coffee and Tea. 5, 2019-06-26/2019-06-28, Bremen (Allemagne).

Communication de congrès

Maraval I., Bugaud C., Forestier-Chiron N., Akissoé N., Ngoh Newilah G.. 2018. Montpellier : RTBfoods Project; CIRAD, 53 p..

DOI: 10.18167/agritrop/00759

Document technique

Corrales C.V., Achir N., Forestier-Chiron N., Lebrun M., Maraval I., Dornier M., Perez A., Vaillant F., Fliedel G.. 2017. Journal of Food Engineering, 212 : p. 283-290.

DOI: 10.1016/j.jfoodeng.2017.06.011

Article (a-revue à facteur d'impact)

Boulanger R., Alary K., Preys S., Repoux M., Descalzo A.M., Maraval I., Davrieux F.. 2017. In : Booklet of abstracts of the first International Symposium on Cocoa Research ISCR 2017. Lima : ICCO, p. 124-125. International Symposium on Cocoa Research – ISCR 2017 : Promoting Advances in Research to Enhance the Profitability of Cocoa Farming. 1, 2017-11-13/2017-11-17, Lima (Pérou).

Communication de congrès

Assi-Clair B.J., Guehi T.S., Koné M.K., Lahon M.C., Berthiot L., Durand N., Lebrun M., Julien-Ortiz A., Maraval I., Boulanger R.. 2017. Turin : s.n., 1 poster. International Conference on Cocoa Coffee and Tea 2017. 4, 2017-06-25/2017-06-28, Turin (Italie).

Communication de congrès

Berthiot L., Lahon M.C., Alter P., Bertrand B., Durand N., Boulanger R., Maraval I., Ortiz-Julien A., Sieczkowski N.. 2017. Turin : Universita Del Piemonte Orientale, 1 p.. International Conference on Cocoa Coffee and Tea 2017. 4, 2017-06-25/2017-06-28, Turin (Italie).

Communication de congrès

Bonneau A., Boulanger R., Lebrun M., Maraval I., Günata Z.. 2016. International Journal of Food Science and Technology, 51 (3) : p. 789-800.

DOI: 10.1111/ijfs.13038

Article (a-revue à facteur d'impact)

Poonlaphdecha J., Gantet P., Maraval I., Sauvage F.X., Menut C., Morere A., Boulanger R., Wüst M., Günata Z.. 2016. Food Chemistry, 197 (Part A) : p. 965-971.

DOI: 10.1016/j.foodchem.2015.11.060

Article (a-revue à facteur d'impact)

Pintado A.I.E., Monteiro M.J.P., Talon R., Leroy S., Scislowski V., Fliedel G., Rakoto D., Maraval I., Costa A.I.A., Silva A.P., Pallet D., Tomlins K.I., Pintado M.. 2016. Food Chemistry, 198 : p. 75-84.

DOI: 10.1016/j.foodchem.2015.08.128

Article (a-revue à facteur d'impact)

Bugaud C., Maraval I., Daribo M.O., Leclerc N., Salmon F.. 2016. Scientia Horticulturae, 211 : p. 399-409.

DOI: 10.1016/j.scienta.2016.09.016

Article (a-revue à facteur d'impact)

Fliedel G., Maraval I., Bouniol A., Prin L., Adinsi L., Monteiro M.J., Tomlins K.I., Dufour D.. 2016. In : Eurosense 2016. Dijon : INRA; SFAS, 1 p.. European Conference on Sensory and Consumer Research. 7, 2016-09-11/2016-09-14, Dijon (France).

Communication de congrès

Lebrun M., Corrales Hernandez C., Forestier-Chiron N., Maraval I., Pérez A.M., Vaillant F., Fliedel G.. 2016. In : Book of abstracts of the food factor 1 Barcelona conference, 2-4 November 2016, Barcelona (Spain). Barcelona : Formatex Research Center, p. 206-206. The food factor 1 Barcelona conference: Established, emerging and exploratory food science and technology. 1, 2016-11-02/2016-11-04, Barcelone (Espagne).

Communication de congrès

Fliedel G., Monteiro M.J., Tomlins K.I., Maraval I., Bouniol A., Prin L., Adinsi L., Akissoé N., Hanna R., Dufour D.. 2016. In : Electronic Proceedings of World Congress on Root and Tuber Crops. Nanning : WCRTC, 1 p.. World Congress on Root and Tuber Crops. 1, 2016-01-18/2016-01-22, Nanning (Chine).

Communication de congrès

Bonneau A., Boulanger R., Lebrun M., Maraval I., Guichard E., Günata Z.. 2016. In : Book of abstracts of the food factor 1 Barcelona conference, 2-4 November 2016, Barcelona (Spain). Barcelona : Formatex Research Center, p. 231-231. The food factor 1 Barcelona conference: Established, emerging and exploratory food science and technology. 1, 2016-11-02/2016-11-04, Barcelone (Espagne).

Communication de congrès

Berthiot L., Fourny G., Durand N., Meile J.C., Maraval I., Forestier-Chiron N., Sieczkowski N., Ortiz-Julien A.. 2015. Aveiro : Elsevier, 1 p.. International Congress on Cocoa Coffee and Tea. 3, 2015-06-22/2015-06-24, Aveiro (Portugal).

Communication de congrès

Douady A., Maraval I., Lebrun M., Sounigo O., Lahon M.C., Forestier-Chiron N., Assemat S., Davrieux F., Boulanger R.. 2015. Aveiro : Elsevier, 1 poster. International Congress on Cocoa Coffee and Tea. 3, 2015-06-22/2015-06-24, Aveiro (Portugal).

Communication de congrès

Fliedel G., Maraval I., Lahon M.C., Forestier N., Grabulos J., Mestres C., Sacca C., Akissoé N.H., Monteiro M.J., Pintado M., Tomlins K.I., Bechoff A., Oduro-Yeboah C., Amoa-Awua W., Ahmed Z.S., Awad S., Fathi M., Abozed S., Hassan-Wassef H.. 2015. s.l. : Projet AFTER; Union Européenne, 28 p..

Rapport d'expertise

Pintado A.I.E., Monteiro M.J., Fliedel G., Rakota D., Maraval I., Costa A.I.A., Talon R., Scislowski V., Tomlins K.I., Pintado M.M.E.. 2015. s.l. : Projet AFTER; Union Européenne, 16 p..

Rapport d'expertise

Monteiro M.J., Pintado M.M.E., Cissé M., Costa A.I.A., Fliedel G., Bechoff A., Maraval I., Boucher M., Pallet D., Tomlins K.I., Pintado M.M.E.. 2015. s.l. : Projet AFTER; Union Européenne, 27 p..

Rapport d'expertise

Pintado A.I.E., Monteiro M.J., Ahmed Z.S., Awad S., Hassan-Wassef H., Tomlins K.I., Pintado M.M.E., Fliedel G., Maraval I., Lahon M.C., Forestier N., Grabulos J., Mestres C., Sacca C., Akissoé N.H., Monteiro M.J., Bechoff A., Oduro-Yeboah C., Amoa-Awua W.. 2015. s.l. : Projet AFTER; Union Européenne, 67 p..

Rapport d'expertise

Monteiro M.J., Pintado A.I.E., Cissé M., Costa A.I.A., Fliedel G., Bechoff A., Maraval I., Boucher M., Pallet D., Tomlins K.I., Pintado M.M.E.. 2015. s.l. : Projet AFTER; Union Européenne, 51 p..

Rapport d'expertise

Fliedel G., Maraval I., Lahon M.C., Forestier N., Grabulos J., Mestres C., Sacca C., Akissoé N.H., Monteiro M.J., Pintado M.M.E., Amoa-Awua W., Oduro-Yeboah C., Ahmed Z.S., Awad S., Fathi M., Abozed S., Bechoff A., Tomlins K.I.. 2015. s.l. : Projet AFTER; Union Européenne, 26 p..

Rapport d'expertise

Fliedel G., Maraval I., Lahon M.C., Forestier N., Grabulos J., Boucher M., Ayessou N., Pintado M., Tomlins K.I.. 2015. In : D 5.4.2. “Report on near-market consumer testing of new improved products and substitutes in Europe”. Project AFTER “African Food Tradition rEvisited by Research”.. s.l. : Union Européenne, 14 p..

Chapitre de rapport

Monteiro M.J., Costa A.I.A., Fliedel G., Bechoff A., Maraval I., Pintado A.I.E., Cissé M., Pallet D., Tomlins K.I., Pintado M.. 2014. Porto : COST; ESF, 2 p.. Congress on Food Structure Design. Innovation in Food Structure Properties – Relationships. 1, 2014-10-15/2014-10-17, Porto (Portugal).

Communication de congrès

Monteiro M.J.P., Costa A.I.A., Fliedel G., Bechoff A., Maraval I., Pintado A.I.E., Cisse M., Pallet D., Tomlins K.I., Pintado M.. 2014. In : Report on the AFTER Congress: Promoting traditional African foods: innovations, quality and market access. Dakar : UCAD; CIRAD, 1 p.. AFTER Congress. 1, 2014-11-11/2014-11-12, Dakar (Sénégal).

Communication de congrès

Pintado A.I.E., Monteiro M.J.P., Rakoto D., Fliedel G., Maraval I., Pallet D., Tomlins K.I., Pintado M.. 2014. In : Report on the AFTER Congress: Promoting traditional African foods: innovations, quality and market access. Dakar : UCAD; CIRAD, p. 38-38. AFTER Congress. 1, 2014-11-11/2014-11-12, Dakar (Sénégal).

Communication de congrès

Fliedel G., Grabulos J., Franco I.M., Monteiro M.J., Maraval I., Lahon M.C., Forestier-Chiron N., Declemy A.L., Adinsi L., Akissoé N.H., Pallet D., Pintado M., Tomlins K.I.. 2013. s.l. : s.n., 29 p..

Document technique

Poonlaphdecha J., Maraval I., Roques S., Audebert A., Boulanger R., Bry X., Günata Z.. 2012. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 60 (15) : p. 3824-3830.

DOI: 10.1021/jf205130y

Article (a-revue à facteur d'impact)

Fliedel G., Michodjehoun-Mestres L., Maraval I., Lahon M.C., Declemy A.L., Adinsi L., Akissoé N.H., Pallet D., Tomlins K.I., Pintado M.. 2012. s.l. : s.n., 20 p..

Document technique

Gay F., Maraval I., Roques S., Günata Z., Boulanger R., Audebert A., Mestres C.. 2010. Field Crops Research, 117 (1) : p. 154-160.

DOI: 10.1016/j.fcr.2010.02.008

Article (a-revue à facteur d'impact)

Maraval I., Sen K., Agrebi A., Menut C., Morere A., Boulanger R., Gay F., Mestres C., Günata Z.. 2010. Analytica Chimica Acta, 675 (2) : p. 148-155.

DOI: 10.1016/j.aca.2010.07.024

Article (a-revue à facteur d'impact)

Maraval I., Mestres C., Pernin K., Ribeyre F., Boulanger R., Guichard E., Günata Z.. 2008. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 56 (13) : p. 5291-5298.

DOI: 10.1021/jf7037373

Article (a-revue à facteur d'impact)

Clément G., Audebert A., Roques S., Maraval I., Mestres C., Gay F.. 2007. In : Edited by S. Bocci, A. Ferrero, A. Porro. Proceedings of the Fourth Temperate Rice Conference, 25-28 June 2007, Novara, Italy. Perugia : SIRFI, p. 180-181. Temperate Rice Conference. 4, 2007-06-25/2007-06-28, Novara (Italie).

Communication de congrès

Maraval I.. 2005. Montpellier : ENSAM, 42 p.. Mémoire DEA -- Sciences des aliments . Science et procédé et biologiques et industriels.

Mémoire